Workshop 11 B - doc. PhDr. Eva Gajdošová, PhD.

Katedra psychologie FF UP v Olomouci

Pozvánka

 

Milé kolegyně a kolegové,

 

dne 4.11. 2011 se bude na katedře psychologie FF UP v Olomouci konat ojedinělá akce – výcvik  k programu proti násilí ve školách „Srdce na dlani“, který se v posledních letech úspěšně používá na slovenských školách. Jde o univerzální program primární prevence - přednostně zaměřený na sociálně-emocionální a morální rozvoj žáků, rozvíjející prosociálně morální kompetence žáků mateřských a základních škol s důrazem na prevenci agresivity, násilí a šikanování.

 

Pro zájemce povede výcvik v metodě „Srdce na dlani“ doc.PhD. Eva Gajdošová, Ph.D. z Komenského Univerzity v Bratislavě.

 

Cena: 20 Euro (bude vydán doklad o zaplacení)

 

Potvrzení účasti: svoji účast potvrďte prosím písemně, mailem nebo telefonicky do poloviny října 2011.

 

Eventuelní dotazy směřujte na Etel Smékalovou, Katedra psychologie FF UP Olomouc, telefon: 603170907, 585633505

 

Krátce k programu „Srdce na dlani“:

 

Ukazuje se , že mezi  významné aspekty účinnosti preventivních programů ve školním prostředí a v edukačním procesu patří: dlouhodobost, důraz nejen na vývoj sociální a emocionální, ale i morální, začátek používání programů už v mateřských školách a po celou dobu povinné školní docházky s pokračováním na středných školách, aktivní účast rodičů na realizaci programu.

 

Právě tyto aspekty účinnosti bere v úvahu mezinárodní výchovně-preventivní program Srdce na dlani (v originální verzi Second Step), jehož licenci se podařilo získat i pro Slovensko. Česká republika zatím licenci na tento program nezískala, nicméně podle Committee for Children v USA , jej může po absolvování výcviku používat tam, kde jsou na školách děti slovenské národnosti.

 

Program Srdce na dlani vypracovali odborníci z mezinárodní neziskové organizácie Committee for Children se sídlem v Seattlu, USA už v roce 1986 a od té doby se program rozšířil do 15 000 základních škol v Severní a Jižní Americe a v Kanade. Program se později adaptoval na aplikaci i v krajinách Evropské unie, používají ho především mateřské a základní školy v Norsku, Dánsku, Finsku, Švédsku, Německu, Rakousku, Velké Británii, Lotyšsku a Slovenské republiky.

 

Kategorie

  • Workshop - pedagogická psychologie

Datum

04.11.2011

Číslo akce

27

Čas

13:00–17:00

Místo

Katedra psychologie FF UP
Vodární 6, Olomouc

Místnost

216

Přednášející

doc. PhDr. Eva Gajdošová, PhD.

Běžná cena

€ 20,00

Kontaktní osoba

VZKAS

Volná místa

Dostatek

Konec registrace

02.11.2011

Registrace

Je mi líto, čas pro registrace uběhl.


Zpět na seznam